2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Zapomenuté heslo › Okurková omáčka

Název Množství a jednotka
maso vepřové libové 2 plátky
cibule 1 menší ks
sůl dle potřeb
pepř dle potřeb
kyselé okurky 1/2 skleničky
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo na oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Rozpálíme kastrol a plátky v něm na tuku (někdo olej, může být třeba i sádlo) opečeme hezky do červena. Opečené vyndáme, a na tuku zpěníme cibuli, po chvíli přidáme přibližně polovinu množství nakrájených kyselých okurek a ještě chvíli společně restujeme. Následně zasypeme cca dvěma čajovými lžičkami hladké mouky kteroutaké necháme "zasmažit". Přichyceniny na dně kastrola se nemusíme děsit, po zalití vodou se odvaří (pozor na opaření se).
Když už je mouka tak akorát zasmahlá, zalijeme troškou horké vody,důkladně promícháme s odvařeninou a následně přilijeme lák z nakládaných kyselých okurek (dle vlastní chuti - jinak vodu), přidáme zbylé pokrájené okurky, vrátíme plátky masa a společně dusíme do měkka. Podléváme dle požadované hustoty omáčky.
Nejlépe chutná s rýží.


Další fotografie
 


RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...